RE-CREATIV
Bine ati venit.

Re - Creativ este un portal de discutii dedicat tuturor celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut de mana ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa Re-Creativ.

Idei creative pentru produse handmade


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

RE-CREATIV » CASA SI GRADINA » CREATIV .... IN BUCATARIE SI CAMARA » Ce gatim azi?

Ce gatim azi?

Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 4]

1 Ce gatim azi? la data de Sam 12 Ian 2013 - 15:16

Adelina

avatar
Moderator global
Moderator global
Fetelor, deschid un topic  zic eu, binevenit,doar suntem gospodine!
Il voi deschide cu o reteta

 Placinta cu iaurt

1 pachet foi placinta
1 litru iaurt
8 oua
200 g zahar
coaja lamaie
zahar vanilat
esenta stafide
Se amesteca toate ingredientele de mai sus
Se ung foile de placinta una cate una cu ulei...
Se aseaza in tava unsa si ea cu ulei un rand de trei foi unse ..se toarna apoi putina compozitie...marginile ramase pe dinafara tavii in impaturesc in interiorul ei...apoi iar un rand de foi si compozitie ..ultimul rand fiind de foi.
La final se bat 3 galbenusuri si se unge pe deasupra..

2 Re: Ce gatim azi? la data de Sam 12 Ian 2013 - 23:52

MNiko

avatar
Admin
Admin
Si eu am facut azi o prajitura. Am primit-o de la o vecina sub numele de tarta cu fructe, dare iese ca un pandispan cu fructe.

Tarta cu fructe:

Ingrediente:
-2 oua
-1 cana zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-1/2 cana ulei
-1 cana lapte
-1 plic praf de copt
-2 cani faina
-fructe taiate cubulete( se pot folosi si fructe din compot)
Mod de preparare:
Se bat aouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga apoi pe rand uleiul, laptele si la sfarsit fania amin care s-a pus si plicul de praf de copt. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu margarina/ulei/unt si tapetata cu faina si se presara pe deasupra fructele taiate cubulete. Se coace la foc potrivit spre mic. Se taie cand e rece.

Eu am facut-o si fara niciun fel de fructe si a iesi foarte gustoasa. Azi am facut-o cu mar si stafide si s-a mancat aproape toata. Au ramas 3-4 colturi.

http://www.mamicreativ.com

3 Re: Ce gatim azi? la data de Dum 3 Feb 2013 - 20:13

Adelina

avatar
Moderator global
Moderator global


Am facut o tarta cu mure:
Tarta cu mure
6 oua

6 linguri de apa
6 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
1 praf de copt
zahar vanilat

Preparare:
Se bat albușurile spumă cu zahăr.

Se adaugă gălbenușurile pe rând și se amestecă ușor de sus în jos, apoi se adaugă câte una, lingurile de ulei și apă și praful de copt.

La sfârșit se adaugă făina și se amestecă tot așa de ușor.

Se pune la copt în tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.


Se pudrează cu zahăr.


4 Re: Ce gatim azi? la data de Lun 4 Feb 2013 - 9:03

MNiko

avatar
Admin
Admin
Tarta asta a ta seamana cu aia care am pus-o eu mai sus. In loc de mure nu poti sa folosesti orice fruct vrei?

http://www.mamicreativ.com

5 Re: Ce gatim azi? la data de Lun 4 Feb 2013 - 20:16

Adelina

avatar
Moderator global
Moderator global
Ba da, bineinteles!Si e economica, caci nu cere multe ingrediente..

6 Re: Ce gatim azi? la data de Lun 4 Feb 2013 - 20:19

Corina

avatar
Admin
Admin
Am si eu o reteta de tarta cu iaurt. De regula o fac cu visine dar merge cu orice fruct. Poate reusesc sa o fac maine si o postez...

http://www.prima-zi.blogspot.com

7 Re: Ce gatim azi? la data de Lun 4 Feb 2013 - 21:06

MNiko

avatar
Admin
Admin
Panduta asteptam si reteta ta.

dar in afara de ceva dulce ce mai gatiti? Eu azi am facut cartofi prajiti ca mai aveam niste friptura ramasa de ieri, dar maine....sunt in lipsa de idei.

http://www.mamicreativ.com

8 Re: Ce gatim azi? la data de Lun 4 Feb 2013 - 21:09

Corina

avatar
Admin
Admin
Am facut niste cartofi la cuptor cu branza si sos de smantana cu ou si marar. O prietena le zice 'cartofi frantuzesti". Merg bine cu salata de varza murata (cu mult piper).
Aveam in plan si niste papanasi cu smatana si dulceata dar .... poate maine.
Pe maine am un bors de purcel cu taitei de casa si .... nu mai stiu.
Daca am timp sa aleg fasole as face cu costita....

http://www.prima-zi.blogspot.com

9 Re: Ce gatim azi? la data de Lun 4 Feb 2013 - 21:43

MNiko

avatar
Admin
Admin
Eu ma gandesc la niste mazare. Nu stiu daca s-o fac cu carne sau nu, dar cred ca asta va intra in meniu la cina. La pranz avem ciorbita de pui.

http://www.mamicreativ.com

10 Re: Ce gatim azi? la data de Lun 4 Feb 2013 - 21:49

Corina

avatar
Admin
Admin
suna bine

http://www.prima-zi.blogspot.com

11 Re: Ce gatim azi? la data de Lun 4 Feb 2013 - 22:08

Adelina

avatar
Moderator global
Moderator global
Eu am facut fasole cu oase afumate.

12 Re: Ce gatim azi? la data de Lun 4 Feb 2013 - 22:22

MNiko

avatar
Admin
Admin
Afumatra e ceva cu care nu ma impac. Eu personal, sotului ii place, dar cum el e mai mult plecat.... Saptamana trecuta ne-a adus cineva un cas afumat, bun de altfel dar cum eu nu mananc, fetelor nu le dau ca e sarat, .... pur si simplu zace acolo in frigider si-mi "parfumeaza" toata mancarea, desi e bagat intr-o punga.

http://www.mamicreativ.com

13 Re: Ce gatim azi? la data de Lun 4 Feb 2013 - 22:29

Adelina

avatar
Moderator global
Moderator global
Pai de ce nu faci ca mine? oparesti oasele, arunci apa si apoi le pui in manacare

14 Re: Ce gatim azi? la data de Vin 15 Feb 2013 - 16:44

Adelina

avatar
Moderator global
Moderator global
Tarta cu visine

Ingrediente:


7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
1 praf de copt
zahar vanilat
coaja rasa de lamaie, esente

Preparare:
Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batind cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecind pina se omogenizeaza.

Se unge o forma cu unt sau margarina si se toarna compozitia, presuram visinele tavalite prin faina sa nu ,,cada' la fundul tavii
Se coace la foc potrivit 40-45 minute.

15 Re: Ce gatim azi? la data de Vin 15 Feb 2013 - 16:54

MNiko

avatar
Admin
Admin
Visine din compot presupun. Le lasi la scurs mai intai?

http://www.mamicreativ.com

16 Re: Ce gatim azi? la data de Vin 15 Feb 2013 - 16:58

Adelina

avatar
Moderator global
Moderator global
Da, lasi la scurs, eu am avut puse cu zahar si aspirina, din primavara, asa pun in fiecare an
Atentie, nu umblati la cuptor primele 30 de minute!

17 Re: Ce gatim azi? la data de Vin 15 Feb 2013 - 18:16

Corina

avatar
Admin
Admin
Tarta mea cu visine:
400 gr iaurt
2 oua
2 cescute de ulei
4 cescute de zahar
8 cescute de ulei
un praf de copt
visine

Se amesteca toate ingredientele (cescutele sa fie cat mai mici) sa iasa un aluat care curge (ca de chec). Eu mai completez cu iaurt in cazul in care nu iese moale (ouale mici, iaurtul vascos...)
Se pune in tava tapetata si se orneaza cu cat mai multe visine sau alte fructe proaspete, conservate sau scurse din compot sau chiar dulceata.
Se verifica cu scobitoarea cand e gata. Eventual se pudreaza cu zahar pudra inainte de a fi servita.

http://www.prima-zi.blogspot.com

18 Re: Ce gatim azi? la data de Vin 15 Feb 2013 - 18:22

Corina

avatar
Admin
Admin
Am gasit o varianta a supei de rosii pe care vreau sa o incerc.
Se fierb legumele (morcov, patrunjel radacina, cartof, pastarnac, telina, ceapa si rosiile daca se merge pe rosii proaspete). Se dau deoparte radacinoasele sau se mixeaza impreuna cu rosiile. Apoi se adauga sucul de rosii sau bilionul (daca nu sunt rosii proaspete). Se potriveste de gust cu sare, piper, cateva linguri de ulei de masline si busuioc (uscat sau verde).
Separat se fac galuste din branza, pesmet, ou si putina faina. Se fierb in apa cu sare care clocoteste pana se ridica deasupra.
Inainte de servire se pun galustele reci in farfurie si se toarna supa fierbinte.

http://www.prima-zi.blogspot.com

19 Re: Ce gatim azi? la data de Vin 15 Feb 2013 - 19:19

MNiko

avatar
Admin
Admin
Seamana cu ce fac eu pana la galustele cu branza. Nu pare grea deloc. Poate o s-o incerc si eu ca oricum sunt in pana de idei la gatit.

http://www.mamicreativ.com

20 Re: Ce gatim azi? la data de Sam 16 Feb 2013 - 8:57

Corina

avatar
Admin
Admin
Pana la galuste o faceam si eu inainte si ii puneam orez. Am facut aseara si e iesit interesant. Galustele au fost si pentru supa dar si desert cu dulceata.
Oricum baietii mei au mancat si le-a placut in conditiile in care sotului meu nu ii place supa de rosii.

http://www.prima-zi.blogspot.com

21 Re: Ce gatim azi? la data de Sam 16 Feb 2013 - 22:46

MNiko

avatar
Admin
Admin
Cu orez o faceam si eu. SAu cu paste uneori in loc de orez. O sa incerc si varianta asta cu galuste.

http://www.mamicreativ.com

22 Re: Ce gatim azi? la data de Sam 16 Feb 2013 - 22:47

Adelina

avatar
Moderator global
Moderator global
Eu fac supa de pui cu galuste cu gris, lui Mihai ii plac tare mult, si recunosc, si mie si sotului!

23 Re: Ce gatim azi? la data de Dum 17 Feb 2013 - 8:05

Corina

avatar
Admin
Admin
La supa de pui cu galuste de gris, Matei ii spune "supa transparenta" si ar manca continuu. Galustele de la supa de rosii sunt din branza de asta mi se pareau mie "altfel" si le-am incercat...

http://www.prima-zi.blogspot.com

24 Re: Ce gatim azi? la data de Dum 17 Feb 2013 - 10:13

MNiko

avatar
Admin
Admin
Supa de galuste ii spunem si noi si tot transparenta o facem. Cristinei ii place mult, Diana...nu s-a hotarat inca daca o baga la preferate.

http://www.mamicreativ.com

25 Re: Ce gatim azi? la data de Joi 4 Apr 2013 - 19:49

dariana

avatar
Activ
Activ
Cum se fac galustele din brinza la supa de rosii ?

Continut sponsorizat


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 4]

Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum